به گزارش مشرق، در جلسه اخير "کميسيون فرعي نظارت و بررسي روابط خارجي کنگره آمريکا" در خصوص انعکاس سخنان مخالف آمريکا در رسانه هاي آمريکايي؛ دينا روراباچر (Dana Rohrabacher) نماينده جمهوريخواه کنگره آمريکا مخالف اين بود که راديو فردا و برنامههاي فارسي صداي آمريکا "گاهي از منابع رسمي دولت ايران براي گزارشهاي خود استفاده کنند".
وي مدعي شد: "دادن فرصت پخش به دولت ايران تلاشي غلط براي برقراري تعادل در روزنامهنگاري است. مالياتدهندگان آمريکايي نبايد ديدگاههاي نظام ايران را گسترش دهند".
"اس اندرز ويمبوش" (S.Enders Wimbush) يکي از اعضاي شوراي مديران پخش در دفاع از رسانه هاي خارجي آمريکا مدعي شد که اين رسانهها به شدت حکومتهاي مخالف آمريکا را به چالش ميطلبند. وي اين سوال را مطرح کرد که اگر چنين نيست، چرا دولتهاي کشورهايي مانند چين و ايران براي مسدود کردن آنها تا اين حد تلاش ميکنند؟
ويمبوش ادعا کرد: "همانطور که ميدانيم، دولت ايران هر کاري ميکند تا هم برنامههاي شبکه خبري فارسي صداي آمريکا و هم راديو فردا (متعلق به راديو اروپاي آزاد/راديو آزادي) را مسدود کند و در پايگاههاي اينترنتي آنها اختلال ايجاد ميکند. برنامههاي فارسي صداي آمريکا بر روي ماهواره مسدود شده و راديو فردا هم مدت کوتاهي پس از آغاز به کار آن مسدود شدهاند. برنامههاي اين شبکهها هميشه بينقص نبوده است؛ ولي اين موارد اقدامات تاثيرگذار خوبي محسوب ميشوند".
همه اين رسانهها که دولت آمريکا هزينههاي آنها را پرداخت ميکند، برنامههاي راديويي، تلويزيوني، اينترنتي و ساير رسانههاي جديد به 59 زبان براي مخاطبيني که طبق ادعاي آمريکايي ها، تعداد آنها در هفته به 165 ميليون نفر ميرسد، پخش ميکنند.
در بودجه پيشنهادي دولت آمريکا براي سال 2012، شوراي مديران پخش خواستار 767 ميليون دلار براي تامين بودجه برنامههاي رسانهاي خارج از کشور آمريکا شده است.
جنگ ايده ها و تلاش براي تاثيرگذاري بر مخاطبان خارجي در جهت منافع آمريکا
"دينا روراباچر" نگراني خود را از اين مسئله ابراز کرد که رسانه هاي خارجي دولت آمريکا نسبت به ارتقاء ارزشهاي و منافع آمريکا کوتاهي ميکنند.
روراباچر به شرکتکنندگان در اين جلسه"کميسيون فرعي نظارت و بررسي روابط خارجي کنگره" گفت که وي نگران است رسانههاي خارجي که دولت آمريکا هزينههاي آنها را پرداخت ميکند و "شوراي مديران پخش" (Broadcasting Board of Governors)* بر آنها نظارت دارد، نسبت به ارتقاء ارزشهاي و منافع آمريکا کوتاهي ميکنند.
روراباچر در اين خصوص مطالبي را عنوان کرد که نيات رسانه اي آمريکا در جنگ نرم را بهتر افشا مي نمايد. وي گفت: "اول و مهمتر از همه اين که، ارتباطات استراتژيک و ديپلماسي عمومي آمريکا بايد به دنبال ارتقاء منافع ملي آمريکا ازطريق اطلاعرساني و تاثيرگذاري بر مخاطبان خارجي باشند. از اين مسئله اغلب به عنوان "جنگ ايدهها" ياد ميشود. نقش و مسئوليتهاي"شوراي مديران پخش" تنها به روزنامهنگاري محدود نمي شود".
جنگ رسانه اي آمريکا عليه ايران در فضاي اينترنت
"فيلو ديبل" معاون دستيار وزير امور خارجه آمريکا ناظر بر سياست ايران، به اين نکته اشاره کرد که همزمان با اين مسئله که خروجيهاي رسانهاي آمريکايي منابع بيشتري به اينترنت اختصاص ميدهند، وزارت خارجه آمريکا هم تمرکز خود را تغيير ميدهد.
ديبل در اين باره مدعي شد: " ميتوان کاربران اينترنت را رديابي کرد. بنابراين، آنها نه تنها بايد بتوانند به وبسايتهاي معيني دسترسي داشته باشند، بلکه بايد بتوانند از خودشان نيز دفاع کنند. آنها بايد بتوانند اساساً هر آن چه را که دانلود کردهاند، از مقاماتي که به دنبال آنها هستند، پنهان کنند. اين مسئله، نه فقط مسئله فناوري، بلکه آموزش اقدامات امنيتي و ساير جنبههاي مشابه فعاليتي است که وزارت خارجه آمريکا بر روي آن کار ميکند".
برنامه هاي آمريکا عليه چين از برنامه راديويي به سايت اينترنتي انتقال مي يابد
ويمبوش درباره پخش دوباره برنامههاي آمريکايي براي مخاطبين چيني گفت: با توجه به افزايش برنامههاي اينترنتي رسانههاي آمريکا براي مخاطبين چيني، قرار است امسال راديو موج کوتاه صداي آمريکا براي اين کشور از بين برود.
روراباچر از بين رفتن اين راديو را نمونهاي از "تسليم شدن آمريکا در مقابل رژيم گانگستري چين" توصيف کرده است. وي هشدادر داد که تبليغات سياسي چين به زبان انگليسي به سرعت در حال افزايش است.
ويمبوش در جواب وي گفت که در حالي که تعداد شنوندگان راديوي موج کوتاه در چين در حال کاهش است، تعداد کاربران اينترنت در چين به سرعت افزايش مييابد. برنامههاي موج کوتاه بطور کامل قطع نمي شوند، بلکه به رسانه آمريکايي راديو آسياي آزاد سپرده ميشوند.
_______________
* "شوراي مديران پخش" يک سازمان مستقل دولتي است که بر همه رسانههاي غيرنظامي آمريکا ازجمله "راديو اروپاي آزاد/راديو آزادي" (Radio Free Europe/Radio Liberty)، "صداي آمريکا" (Voice of America)، "راديو آسياي آزاد" (Radio Free Asia)، "راديو و تلويزيون مارتي" (Radio and TV Martí) و شبکههاي راديوي و تلويزيوني خاورميانه يعني "راديو سوا" (Radio Sawa) و "شبکه تلويزيوني الحره" (Alhurra Television) نظارت دارد.